maanantai 1. lokakuuta 2012

Tokokisa Muuramessa ja treenilöitä

Saatiin peruutuspaikka Muuramen tokokisaan. Näin jälkiviisaana sanottakoot että ei olisi ehkä kannattanut, koska edellisistä kisoista vain viikko. No, kokeiltu on. Mulle siis soitettiin perjantai-päivällä kello 4 että tuletteko vai ettekö. No olihan se mentävä. ;-) Puhelun jälkeen äkkiä Pinski autoon ja treenaamaan nurtsille, "oma kenttä" kun on hiekkapohjainen, enkä puhelimessa älynnyt kysyä millainen on kisakenttä. Kävimme siis varmuuden vuoksi treenaamassa nurtsilla.
Tuomarina oli viime viikonlopulta tuttu Tuire Marjamäki. Tuomari muisti meidät ja sanoi arvostelussa että "teiltä ei taaskaan onnistunut tuo maahanmeno". Juu ei onnistunut, en tiedä miksi tökkii. Koira ehkä hierojalle vietävänä. Tai sitten otti liikaa paineita kisasta ja minun jännityksestä.

Arvostelu:
Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 8  (ei menny alas ekalla käskyllä)
Seuraaminen kytkettynä 9½
Seuraaminen taluttimetta 9½
Maahanmeno seur. yhteydessä 0
Luoksetulo 7 (ei jäänyt istumaan ekasta käskystä, annoin toisen heti perään)
Seisominen seur. yhteydessä 9
Estehyppy 10
Kokonaisvaikutus 9

yhteispisteet 159 eli 2-tulos ALOsta


No mutta sunnuntaina hakutreeneissä Aluna löysi kaikki ukot! :-D
Oli vaikea ja risukkoinen maasto, ollaan saatu uutta metsää käyttöön ja on tosi "ihana maasto". Paljon ojia yms. Ei helppoo olleskaan. Tänään ei myöskään tuuli ollut koirien apuna, oli tyyntä ja Alunan vuorolla alkoi ripsoo vettä. Eli ei päässyt tyttö helpolla...
5 ukkoa; 1. ukko oikealla etukulmassa kuusikon takana (hirvee ryteikkö), meni ok. 2. ukko vasurissa laatikkopiilossa (tää oli helppo). 3. ukko n. 30 metrissä, kuopassa (A oli juossut ohi pari kertaa), väliin pari tyhjää pistoa ja 4. ukko umpparissa (aikas helppo). 5. ukko takarajalla n. 20-30 metrissä tiheän kuusen alla.Siinä meidän treeni lyhykäisesti. Etsintään oli nyt painotettu näissä treeneissä, kun uusi maasto kyseessä. Tyhjistä pistoista mainittakoot sen verran, että pari kertaa meinasi taas "oikaista" ja lähtee etenemään rataa jo 30 metrissä, ne korjasin. Taakse asti on mentävä.   

Lyhyesti myös tämän maanantai-päivän treeneistä:
Käytiin tottistelemassa Alunan ja Tysonin kanssa. Alunalle seuraamista ja 3-luokan jäävät, Tyyskalle imu-seuraamista, tosialoittelevan-jääviä ja luoksetulon perusasentoo. Ja paljon leikkiä. Kummallekin. :-)
Samalla reissulla tein Tysonille nurtsille jäljen. Toive olisi saada vielä muutama jälki ennen lumen tuloa, että saisi hyvän pohjan metsälle (ensi keväälle). Eli metsässä ei ole Tysonille vielä tehty jälkeä, pellolla vain. Hyvin ajoi jäljen, nenä oli maassa koko ajan. Alussa meinas olla vähän kiire, mutta aika nopeasti tahti tasaantui. (On ollut välissä siis pieni tauko näissä jälkipuuhissa) Mutta on pojalla selkee käsitys mitä tehdään, eli siis ihan jees. Jälki oli n. 20 metriä pitkä. Olisi halunnut Tyyska vielä jatkaakin jälkeä, hyvä fiilis.

Siinäpä lyhyesti kerrottuna viikonlopun kisa ja treenit, viikko jatkuu taas erilaisten treenien merkeissä. Paljon on tekemistä vielä ennen ku lumet tulee ja alkaa se pakollinen treenitauko maastoista. Pitäs saada esineruutu ennen tuota taukoa hyvään malliin Mimmille ainakin vielä. Ja Pinskille muutama jälki. Sitten tää olisi tyytyväinen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti